westlands woonevent banner small

Makelaar optimaliseert samen met ontwikkelaars nieuwbouwprojecten

Ontwikkelaars in het Westland laten zich bij diverse projecten adviseren door Rijnpoort Makelaars

25 maart 2019-

Doorgaans worden ze ingeschakeld bij de koop en de verkoop van bestaande woningen. Maar makelaars zijn vaak ook - in een vroeg stadium - betrokken bij de ontwikkeling van níeuwbouwprojecten. Angelique Grootscholten werkt bij Rijnpoort Makelaars in Kwintsheul en richt zich volledig op nieuwbouw, samen met haar collega’s Anneke van Ruijven-Janssen en Nikki van der Houwen. 

Veel kennis in huis over wensen en behoeften in de markt

"Als NVM-nieuwbouwspecialist hebben wij veel kennis en ervaring in huis over de woonwensen en woonbehoeftes in de lokale markt", vertelt Angelique. "Door samen te werken met de ontwikkelaars kunnen we ervoor zorgen dat de woningen en de wijk zo goed mogelijk passen bij de wensen van potentiële kopers. Wij geven advies over de indeling van wijken en woningen, over in welke prijscategorie er behoefte is en voor welke doelgroep. Ontwikkelaars hebben de grond soms al langere tijd in bezit voordat zij er daadwerkelijk gaan bouwen. Dat kan voor problemen zorgen; in een paar jaar tijd kan de behoefte in een gebied namelijk veranderen."

Een goed beeld van een nog niet bestaand huis

Als je besluit een nieuwbouwwoning te kopen, moet je wel even geduld hebben voor je daadwerkelijk kan verhuizen. "Nadat de plannen concreet zijn, gaat het verkoopproces beginnen", vertelt Angelique. "We beginnen met een 'start-verkoop'. Vanaf dat moment zijn alle verkoopstukken beschikbaar voor potentiële kopers. Na deze dag start de inschrijving en zo'n twee weken later worden de huizen toegewezen. Dan volgen er gesprekken met de kandidaat-kopers. De kunst is om in deze gesprekken ervoor te zorgen dat de kopers een goed beeld krijgen van een nog niet bestaand huis." Degene die na dit gesprek besluiten de woning te kopen, tekenen een koop-/aannemingsovereenkomst. Nadat ze de koopakte hebben getekend, krijgen zij nog de tijd om de financiën rond te maken. Na een bouwperiode van gemiddeld 1 tot 1,5 jaar kunnen de kopers hun nieuwe woning betrekken."

Aparte eisen voor elk woningtype 

Op dit moment werkt Rijnpoort Makelaars mee aan de projecten De Hoven (Poeldijk), Poeldijk Dorp, Schelpenduin (Monster), Woerdblok (Naaldwijk), Westeiland (Naaldwijk) en Vroonpoort (Den Haag). De afwisseling maakt het werk volgens Angelique leuk en uitdagend. "Of het nu seniorenwoningen zijn, starterswoningen of luxe herenhuizen; ze moeten allemaal weer aan andere eisen voldoen. Dit hopen wij samen met de ontwikkelaar zo goed mogelijk te realiseren."

  • www.rijnpoort.nl.
  • Stand: Rijnpoort Makelaars.
  • Het Westlands Woonevent vindt zaterdag 13 april plaats in het stadhuis in Naaldwijk (Verdilaan). Het evenement is van 10.00 tot 15.00 uur gratis toegankelijk.
  • Kom je met de auto? Parkeer dan gratis op de ruime parking aan de Laan van de Glazen Stad. Vanaf die plek rijden elke tien minuten gratis transfer-bussen naar het woonevent, ritjes van zo'n drie minuten.
Meer nieuws