westlands woonevent banner small

Zelfbouw: een proces van droom naar werkelijkheid

ONW presenteert ontwerpen voor droomhuizen op zelfbouwkavels Gantel de Baak in Naaldwijk

27 maart 2019-

Een huis met een uitstraling die bij ons past, waarin we met onze kinderen fijn kunnen wonen, en waarin we ook kunnen blijven wonen als we ouder worden. Dat was globaal het antwoord van bezoekers van een vorig Westlands Woonevent op de vraag naar hun ideale woning. Uiteraard moest de woning ook financieel haalbaar zijn. Ontwikkelingsbedrijf Het Nieuwe Westland (ONW) vroeg twee architecten hiermee aan de slag te gaan. Het resultaat: drie ontwerpen voor woningtypes op de kavels in Gantel de Baak in Naaldwijk. Op het Westlands Woonevent van zaterdag 13 april in Naaldwijk worden de ontwerpen gepresenteerd.

Woningen op kavels Gantel de Baak: meerdere indelingen

Verantwoordelijk voor de ontwerpen zijn de architecten Aad Wubben (van Wubben Chan Architecten) en René Hoek (van Het architectenbureau). Zij hebben zich laten leiden door wat de bezoekers vorig jaar aangaven. De woningen zijn dan ook zo ontworpen dat meerdere indelingen mogelijk zijn. Het gaat om een instapklare twee-onder-één-kap woning, een instapklare twee-onder-één-kap woning met slapen en wonen op de begane grond en een instapklare villa, eveneens met slapen en wonen op de begane grond. Alle woningen komen aan de rivier De Grote Gantel en krijgen een eigen aanlegsteiger voor een boot. 

Zelfbouwen: van droom naar werkelijkheid

In de stand van ONW krijg je alle informatie over deze woningtypen. Ook op de projectsite van Gantel de Baak lees je er meer over. Specialisten van Van Leent Bouwbedrijf zijn ook aanwezig om je uit te leggen wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een huis. Want ook dat kwam vorig jaar op het Westlands Woonevent naar voren: mensen hebben wel een ideale woning in hun hoofd, maar weten vaak niet hoe het zelf bouwen van zo'n huis werkt en waar ze moeten beginnen. Het motto van ONW is dan ook: 'Zelfbouwen: van droom naar werkelijkheid'.

  • www.ganteldebaak.nl.
  • Stand: ONW.
  • Het Westlands Woonevent vindt zaterdag 13 april plaats in het stadhuis in Naaldwijk (Verdilaan). Het evenement is van 10.00 tot 15.00 uur gratis toegankelijk.
  • Kom je met de auto? Parkeer dan gratis op de ruime parking aan de Laan van de Glazen Stad. Vanaf die plek rijden elke tien minuten gratis transfer-bussen naar het woonevent, ritjes van zo'n drie minuten.

Meer nieuws